Sla inhoud over

Berichten

 • Douane waarschuwt voor het kopen van nepwapens in het buitenland

  14/07/10

  Ieder jaar zijn er vakantiegangers die in het buitenland een nepwapen kopen en deze meenemen naar Nederland. Vooral in Zuid-Europese landen als Spanje en Griekenland zijn deze imitatiewapens gewoon te koop omdat de plaatselijke wapenwetten minder streng zijn dan in ons land.

  Lees verder

 • Methode erkend tegen pesten

  08/07/10

  De Erkenningscommissie Interventies heeft twee interventies erkend als waarschijnlijk effectief. De interventies staan nu beschreven in de databank Effectieve Jeugdinterventies.

  Lees verder

 • Landelijke incidentenregistratie voor veiliger schoolklimaat

  06/07/10

  Scholen in het basis-, voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs worden verplicht om geweldsincidenten te registeren via één landelijk registratiesysteem. Een sluitend registratiesysteem van incidenten komt de veiligheid van alle kinderen, jongeren en onderwijspersoneel ten goede.

  Lees verder

 • Feiten en cijfers over jeugd en opvoeding in één overzicht

  29/06/10

  Ruim eenderde van de Nederlandse scholieren pest af en toe. Jongens pesten op alle leeftijden vaker dan meisjes. Vmbo-leerlingen pesten vaker dan vwo-leerlingen. Het digitaal pesten is in opmars. Meer dan de helft van alle jongeren maakt zich minstens één keer per maand schuldig aan een vorm van online pesten. Deze en talloze andere feitelijke gegevens zijn te vinden in het nieuwe overzicht `Feiten en Cijfers Jeugd en Opvoeding' van het Nederlands Jeugdinstituut.

  Lees verder

 • Hof VS steunt wapenbezit

  29/06/10

  Het Amerikaanse hooggerechtshof heeft maandag bepaald dat Amerikanen overal in de Verenigde Staten het recht hebben om wapens te bezitten.

  Lees verder

 • ‘Kleding voornaamste reden voor pesten’

  16/06/10

  Kledingkeuze blijkt in het Nederlandse voortgezet onderwijs de meest voorkomende reden om medeleerlingen te pesten, zo blijkt uit een onderzoek van de British Council op 47 scholen in negen landen.

  Lees verder

 • Meld je nu aan voor de conferentie Conflictbeheersing op school

  27/04/10

  Uitingen van agressie en geweld komen meestal niet uit het niets. Als je een incident grondig bekijkt, kom je al snel tot de conclusie dat een voorval vaak te maken heeft met conflicten tussen individuen en groepen in- en om de school.

  Lees verder

 • De daling van gewelds- en vermogensdelicten stopt

  23/04/10

  De daling van het aantal gewelds- en vermogensmisdrijven is het afgelopen jaar gestagneerd. Over de afgelopen drie jaar gezien, is dit aantal wel fors gedaald.

  Lees verder

 • Forse toename alcoholmisbruik bij tieners

  21/04/10

  Het aantal jongeren dat met alcoholvergiftiging in het ziekenhuis belandt, is het afgelopen jaar met bijna de helft (48 procent) gestegen ten opzichte van 2008.

  Lees verder

 • Rechters kunnen bij straatcriminaliteit een gebieds- en contactverbod opleggen

  15/04/10

  Rechters kunnen straks een gebiedsverbod, meldplicht of contactverbod als zelfstandige maatregel opleggen voor strafbare feiten die veelvuldig worden gepleegd en een inbreuk maken op de leefbaarheid van de omgeving waarin mensen wonen en werken.

  Lees verder

 • Verbod gewelddadige games in Zwitserland

  20/04/10

  Ongeveer een maand geleden werden in Zwitserland twee moties ingediend die te maken hadden met de verkoop van zestien- en achttienplusgames aan minderjarigen en het compleet uitbannen van gewelddadige games.

  Lees verder

 • 9 tieners voor rechter na zelfmoord door pesten

  01/04/10

  Negen Amerikaanse tieners zijn aangeklaagd door het Amerikaanse Openbaar Ministerie omdat de 15 jarige Phoebe Prince zelfmoord heeft gepleegd. Volgens de aanklager zijn de tieners schuldig aan de dood van het meisje.

  Lees verder

 • Ook leraren slachtoffer online pesten

  01/04/10

  AMSTERDAM - Meer dan één op de zeven Britse leraren is wel eens het slachtoffer geweest van online pesten door leerlingen. Dat meldt lerarenorganisatie Association of Teachers en Lecturers.

  Lees verder

 • Zuidoost begint campagne tegen wapens

  29/03/10

  Amsterdam-Zuidoost begint volgende week een jongerencampagne om het gebruik van vuurwapens in de wijk terug te dringen. Aanleiding hiervoor is een reeks schietincidenten in het stadsdeel vorig jaar. Onder het mom 'wapen jezelf' wijst de campagne de jeugd op de risico's van wapenbezit, maakte het stadsdeel vrijdag bekend.

  Lees verder

 • 'Pesten via internet neemt toe'

  27/03/10

  Scholieren worden steeds vaker het slachtoffer van pesterijen via internet. Een rondgang van de NOS langs middelbare scholen wees uit dat veel ruzies tussen scholieren ontstaan op sites als msn, hyves, facebook en twitter.

  Lees verder

 • Meisje dood na verwarren Wii-controller met pistool

  09/03/10

  Een 3-jarig Amerikaans meisje is zondag overleden nadat zij zichzelf in haar buik had geschoten met een pistool.

  Lees verder

 • 1 op 3 jongeren slachtoffer van pesterijen op Facebook

  08/03/10

  Ongeveer de helft van de leden van Facebook zijn tussen de 13 en de 19 jaar, een derde van hen was al slachtoffer van onlinepesterijen.

  Lees verder

 • Leerlingen geschrokken na incident op schoolplein

  03/03/10

  ALPHEN AAN DEN RIJN - Willem van Ouwerkerk, unitleider van de Praktijkschool Groene Hart in Alphen aan den Rijn, noemt het 'zuur' dat maandag twee mannen het schoolplein al schreeuwend op kwamen lopen en vervolgens medewerkers en leerlingen met een mes bedreigden.

  Lees verder

 • 'Een op de tien tienermeisjes in de fout met webcam'

  03/03/10

  Bijna 10 procent van de tienermeisjes die bij internetten een webcam gebruiken, is wel eens 'in de fout gegaan'.

  Lees verder

 • Jongeren mishandelen verstandelijk gehandicapte

  28/02/10

  MAASEIK - Vier jongeren van rond de 20 zijn opgepakt wegens het mishandelen van een zwakbegaafde jongen. De jongeren pesten al geruime tijd de verstandelijk gehandicapte jongen. Het viertal filmt de treiterijen en zet het vervolgens op YouTube. De vader van de jongen heeft een aanklacht ingediend.

  Lees verder

 • Anoniem aangifte doen na misdrijf

  24/02/10

  DEN HAAG - Slachtoffers van onder meer geweldsdelicten kunnen voortaan anoniem aangifte doen. Doordat hun identiteit wordt afgeschermd, hoeven ze minder te vrezen voor wraakacties van de verdachte.

  Lees verder

 • Mobieltje blijkt wapen te zijn

  18/02/10

  De Rotterdamse douane heeft twee weken geleden een lading gevaarlijke wapens uit China onderschept, die er uitzagen als mobiele telefoons.

  Lees verder

 • Slachtoffers uitgescholden via Facebook

  11/02/10

  LONDEN - Dertig pagina's van het sociale netwerk Facebook zijn op last van de Britse minister van Justitie Jack Straw verwijderd, omdat gevangenen ze gebruikten om hun slachtoffers uit te schelden. Dat heeft de BBC donderdag gemeld.

  Lees verder

 • Jongeren zetten eigen vandalisme op YouTube

  08/02/10

  De politie in Brabant heeft zeven jongens opgepakt die met illegaal vuurwerk speeltoestellen in een speeltuin in Boxtel hebben vernield. De politie kwam de zeven op het spoor na een tip dat er op de website YouTube een filmpje stond waarin de jongens en hun actie te zien waren.

  Lees verder

 • “Hyves is verslavend”

  21/05/10

  Hoeveel kinderen zitten er op Hyves? En hoe lang en wat doen ze daar precies? Zijn er dingen die kinderen vervelend vinden aan Hyves en kunnen ze nog wel zonder? Eén op de drie kan dat in ieder geval niet en zegt Hyves verslavend te vinden.

  Lees verder